SCHIMBAREA

Atunci când imaginea ta despre tine se confundă foarte mult cu ceea ce cred ceilalți despre tine este ceva în neregulă. Fiecare dintre noi este altcineva în fiecare clipă; pentru că sunt alte emoții care ne cuprind, alte gânduri care ne străbat, alte ambiții pe care le avem, alte posibilități care ni se deschid. În fiecare moment noi facem o altă alegere și, implicit, nu mai suntem cine am fost înainte de acea alegere. Ori a spune despre tine aceleași lucruri ca acum douăzeci, zece, cinci ani este o minciună.

Cine ești tu acum sau cine ai dori să fi mâine este o alegere. Dar haideți să nu ne mai raportăm la noi ca la ceva static, ca la ceva care se schimbă foarte greu. Pentru că noi suntem în continuă schimbare și schimbarea nu ar trebui niciodată să ne sperie. Pentru că întreaga lume este într-o continuă schimbare. Să învățăm de la natură! Natura trece prin ciclurile sale. Crezi că unui pom îi e frică de schimbare? Că îi cad frunzele toamna? Sau că e plind e zăpada iarna? Sau că îi cresc muguri primăvara? Sau că-l bate soarele vara?

Noi suntem o natură în sine. Organismul nostru, templul sufletului nostru, este format din miliarde de celule. Iar fiecare celulă are o parte inteligentă. Deci, noi suntem un întreg ecosistem, căruia nu îi este frică de schimbare. Deci cui îi este frică de schimbare? Minții! Iar mintea ce este? Este un instrument de adaptare și de supraviețuire. Mintea va face tot ce poate ea, adică îți va trimite toate gândurile, toate frânele și toate fricile ca să nu faci schimbarea pe care ți-o dorești. Pentru că rolul minții este supraviețuirea. Iar din energia supraviețuirii, a falsei securități, nu poți evolua, nu poți crește, nu poți merge mai departe.

Și te invit să întrebi sufletul tău. Poți să pui mâna în dreptul inimii. Și poți pune întrebarea: ce schimbare îmi doresc eu acum în viața mea? Și să lași răspunsul să vină. Respiri adânc și te reconectezi cu tine. Respiri adânc și ai încredere că tu știi răspunsul. Ființa ta infinită, care ești tu, știe răspunsul la întrebarea: ce schimbare vreau în viața mea acum? Unde vreau să fiu peste un an? Dar peste cinci? Dar peste zece? Dar peste cincizeci de ani? Și ce alegere pot face eu acum pentru a face primul pas spre schimbarea pe care mi-o doresc? De cine depinde asta? Doar de mine!

Invitația mea este să le vorbim copiilor cât mai des despre schimbare și să venim cu exemple din jurul nostru, învățând de la natură și ritmurile ei.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *